16.2.10

Olympialaisia

Rakas päiväkirja,

Näytät muuttuneen meikäläisen osalta kuukausikirjaksi, jos sitäkään. Pitänee haukata pienempiä palasia kerralla ettei tukehdu. Intensiiviset turistimatkat saarilla vaativat enemmän aikaa kokemusten kertomiseen kuin mitä tuntuu löytyvän ennen kuin jo seuraavat kokemukset painavat päälle. Pieni lohtu on että nuorison blogille näytti käyvän aivan samoin. :)

Takana muutaman päivän intensiivinen kirjoitusrupeama. Yksi paperi submitattu sunnuntaina ja kaksi maanantaina. No joo, toki muut olivat tehneet suurimman osan työstä jo aiemmin ja tämä oli vain viimeinen viilauskierros, mutta aikaa ja energiaa se silti otti.

Siihen päälle vielä olympialaiset niin olo onkin sopivasti väsynyt koko ajan. Aikaeron takia kisat tulevat täällä inhimilliseen aikaan, kuudesta aamulla kuuteen illalla, jos vain ymmärtäisi mennä ajoissa nukkumaan. Mutta kun tekee paperia yhteen yöllä ja herää katsomaan aamulla kisoja niin tuntee että ikä painaa.

Täälläkin kisat tulevat netti-tv:stä, tästä paikallisesta. YLEn netti-tv:tä en ole saanut täällä näkymään, olisi pitänyt varmaan opiskella enemmän tietoverkkotekniikkaa. Jos joku lukijoista osaa kertoa miten saan huijattua YLEn luulemaan että olen Suomessa enkä EBUn ulkopuolella niin neuvo otetaan kiitollisena vastaan.

Paikallisissa lähetyksissä on nimittäin muutama ärsyttävä piirre minkä vuoksi mieluummin katselisi YLEä. Ensimmäiseen lähetykseen olin virittänyt paikallisen kuvan ja Radio Suomen äänen, mikä toimikin hyvin. Ensimmäiset viisitoista minuuttia, kunnes täällä tuli lähetyksessä mainoskatko. Ja sen jälkeen jatkettiin siitä mihin oli ennen mainoskatkoa jääty -- eli radio oli jo useita minuutteja edellä. Huokaus. Sen jälkeen on täytynyt tyytyä vain jompaan kumpaan, ja hiihdon osalta se on yleensä ollut radio. On nimittäin jonkin aikaa huvittavaa, sitten hieman ärsyttävää kuunnella kun paikallinen selostaja avaa yleisölle murtomaahiihdon saloja. "Pertsalla ohittaminen on helpompaa koska suksien pitää olla rinnakkain eikä ohitus vaadi niin paljon tilaa kuin luistellessa."

Tällä menolla (kolmas kisapäivä menossa, Finland zero poäng, pikaluistelijat tosin vasta aloittelevat urakkaansa) ei kylläkään tarvitse kohta paljon vaivautua minkään median osalta. Perinteinen kisaveikkauksemme Suomen mitalisaaliista (Tarja 10, Kari 9, Erkki 8) näyttää jo tässä vaiheessa siltä että voi heittää pyyhkeen kehään. Ei vaiskaan, onhan olympialaisia silti aina jotenkin koukuttavaa seurata. Siis peukut pystyyn, tai sormet ristiin, täkäläisittäin. Tai silmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti